12 - I min handväska..

..eller rubriken borde nog vara i min skötväska! :)
När man fått barn har man slutat använda en liten handväska som rymmer plånboken, mobilen, nycklarna och kanske ett läppglans NU är det skötväskan som används varje stadsrunda och utflykt om nu inte Rasmus är hemma med sin Pappa eller på något annat äventyr vill säga.
Så nu är det inte bara fyra saker att hålla reda på i en fjuttig väska.
Ne nu ska de kommas ihåg blöjor, tvättservetter, nappar, mat/mellanmål/frukt/majskrokar, nappflaska/pipmugg, extra kläder, haklapp och leksaker + då mina egna saker som jag nämnde tidigare (plånbok, mobil, nycklar)
Men jag klagar inte för I LOVE IT!
Första veckorna tog detta packande av väskan hur lång tid som helst och man glömde alltid någonting. Men nu mina vänner så går detta på rutin, man kan i princip plocka ner allt de där i skötväskan på nån ynka minut och även i sömnen! :)

Känner ni igen er? : )

22 - Det här UPPRÖR mig!

Oj det känns som om detta kommer blir ett långt inlägg för det är rätt så mycket som verkligen kan få mig upprörd. Men jag kommer skriva om det som berör mig starkast:

- RATTFYLLERISTER: Hur tänker man om man dricker alkohol/tar droger och sen ger sig ut i trafiken och kör bil? Om man nu inte är rädd om sitt eget liv så kan man väl för fan tänka på dom oskyldiga stackarna som kanske blir påkörd om personen i fråga tappar kontrollen helt. SNÄLLA POLISEN ta deras körkort för ALL FRAMTID!


- VÅLDTÄKTER: Man är nog inte bara psykisk störd om man får någon slags adrenalinkick av att våldta tjejer. Dessa män som gör såna här handlingar borde låsas in bakom galler på livtid. Hur kan man ha samvete att förstöra en tjejs liv. Förstår ni inte att ni förstör tjejens liv för all framtid. Hon kanske aldrig kommer att kunna lita på människor i sin omgivning, aldrig våga gå utomhus själv, ha marddrömmar, känna skuld och som att det är hennes eget fel !
Kastrera och spärra in dom!


- VÅLD MOT BARN:
Hur kan man slå någon överhuvudtaget ? MEN ETT BARN som absolut INTE har någon chans att försvara sig. Dom flesta tycker att fysisk misshandel är värst då man ser blåmärken men jag tycker minst sagt den psykiska misshandeln är lika HEMSK. Skillnaden är att genom psykisk misshandel så syns inte skadorna som blir invändigt. Känslan att känna sig värdelös och få höra det jämt av en föräldrar är inget man önskar något barn. Den psykiska misshandeln kanske ingen i sin omgivning märker medans en fysiskt misshandeln lättare syns eftersom brutna ben och blårmärken lättare syns.
Att trycka ner/slå och behandla sitt barn illa är INTE OKEJ!
Jag hoppas att alla som råkar ut för sånt här vågar prata med sin andra föräldrer om nu inte denna är likadan, men i annat fall ring BRIS! Inget barn i hela världen förtjänar att bli behandlad såhär!
Och stå på er VÅGA VISA ATT NI INTE ACCEPTERA DETTA!


- FALSKA MÄNNISKOR: Jag har hellre få RIKTIGA vänner än 1000 falska vänner!!




PUNKT!


05 - Vad är kärlek?

KÄRLEK är något helt underbart att uppleva och någonting man vill ha hela sitt liv.
Men det finns så många olika kärlekar såsom: Syskonkärlek, kärleken till ens barn, kärleken till sin förälder och kärleken till någon i det motsatta könet.
Föremålet för ens kärlek behöver inte ens vara för en annan person utan du kan älska ett djur lika mycket som en människa.

Många tror att kärlek bara är när det pirrar i magen då man ser på en annan människa. Men det behöver inte alltid vara så.
Uppoffringar man gör för någon man älskar är KÄRLEK, att visa uppskattning och berätta att man älskar en person är KÄRLEK, det kan vara en sån liten grej som att köpa en ros till någon man tycker om som är KÄRLEK.

En kärlek som gör varmt i hjärtat är när ens barn visar att man är betydelsefull i ens liv. När man får en kram, när den kommer gåendes och säger mamma då man kommer hem, när man får en blöt puss! <3
Det är såna gånger man uppskattar att KÄRLEK finns i ens liv! Och jag har massor av kärlek och ge till min familj och jag får lika mycket tillbaka av dom!
Det är lycka och det är kärlek för mig!

04 - December

Månaden December är en månad då det ALLTID är fullt upp.
Jag som jobbar inom restaurangbranschen brukar i princip inte hinna mer än att sova och jobba under just den här månaden.
Men eftersom jag inte jobbade under December förra året så hann jag inte bli alldeles för julstressad utan vi tillbringade dagarna hemma med och mysa med våran nyfödda son.
I år blev de lite mer stressigt.
Jag jobbade inte så jätte många dagar under just denna månad, men däremot hade vi ett 3-dagars långt 1-års kalas för Rasmus, många stadsrundor för att inhandla alla julklapparna, fixa julkort, julpynta, julstäda, slå in alla julklappar..Jag lovar er det tog ett X antal timmar eftersom vi köpte en hel del till Rasmus! :)
Men som sagt vi skaffade Rasmus för att verkligen ge han allt vi kan!
Julafton tycker jag är till för barnen och då ska man skämma bort dom! ..Dom är trots allt det bästa som finns!
Själva julafton blev en hur mysig dag som helst...Jag fick fira med mina nära och kära! Vad mer kan man begära?

Jag tyckte tillomed att julmaten var god! (Då vill jag meddela alla läsare att när man jobbar med julbord under en hel månad och ställer fram, plockar undan osv osv..då brukar man inte vara speciellt sugen på just julmat på julafton. Inte så konstigt? NEJ!)

Hoppas ni också har haft en helt underbar JUL och GOD FORTSÄTTNING!


03 - Min Mamma


Min Mamma betyder JÄTTE mycket för mig.
Hon är helt enkelt den bästa mamman i hela världen.

Hon har...

  • ...stöttat mig när allt har varit svårt och jobbigt.
  • ...ALLTID tröstat mig då jag varit ledsen och mått dåligt.
  • ...uppfostrat mig till den person som jag är idag.
  • ...stöttat mig i ALLT (hur knäppa beslut jag än tagit i vissa situationer).
  • ...lärt mig vad som är rätt och fel.

Hon är verkligen en av dom som betyder MEST i mitt liv.
Och jag är så glad att just hon blev min mamma.
Hon är precis så som en mamma ska vara.
Omtänksam, visar hur mycket hon tycker om dom som står henne närmast, positiv, glad, hjälpsam! ..Ja listan kan göras lång.

Och det går inte i ord och beskriva hur mycket jag ÄLSKAR min mamma!
Jag hoppas hon kommer läsa det här och förstå hur mycket hon betyder för mig.


Gammal bild! : )


02 - Starkaste kärleken i världen

Den starkaste kärleken i världen är utan tvekan till sitt barn, det är av ens eget kött och blod.
Tänk våran lilla Rasmus låg i 9 månader i min mage och kärleken till han växte starkare och starkare för varje dag som gick.
Man vet inte vad det är för liten bebis som finns inuti ens mage, men första sekunden jag såg honom som nyfödd visste jag att det är VÄRLDENS BÄSTA RASMUS och att vi kommer älska honom mer än allt annat på jorden.
Man gör ALLT för sitt barn och det är verkligen den starkaste kärleken.

Det finns inga ord som kan beskriva den här kärleken tillräckligt bra eller ens i närheten av vad den är så därför sätter jag punkt nu! : )

Så här ser min bloggplan ut:

01 – Om mig
02 – Starkaste kärleken i världen
03 – Min Mamma
04 – December
05 – Vad är kärlek?
06 – Min dag
07 – En vän för livet
08 – Ett ögonblick
09 – Känslan av att vara gravid
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Min Lillebror
12 – I min handväska
13 – Den här veckan
14 – Bästa semestern
15 – Mina drömmar
16 – Mitt första år som Mamma.
17 – Det här åt jag i dag
18 – Min favoritfödelsedag
19 – Detta ångrar jag
20 – Den här månaden
21 – Ett annat ögonblick
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bättre
24 – Det här får mig att gråta
25 -  Valfritt ämne! (Kommer inte att avslöjas förrän det är dags att skriva om det)
26 – Mina rädslor
27 – Min favoritplats
28 – Det här saknar jag
29 – Mina framtidsplaner
30 – Ett sista ögonblick


01 - Om mig

Ja vi startar väl med ett litet inlägg om mig själv.

Jag heter Marika (till er som inte redan visste det), är 24 år, född och uppvuxen i Boden/Sävast.
Har bott i 3 olika lägenheter och 1 hus i Sävast under dom åren som jag bodde hemma. Har även hunnit med några små utflykter till min absoluta favoritstad Örnsköldsvik. Där har jag haft två olika lägenheter under kortare perioder, hann med och göra två praktikperioder och 1½ jobbsommar på en Italiensk Hockey Restaurang! : )

Gick Hotell & Restaurang på gymnasiet och det är det bästa och roligaste jag gjort när de kommer till val i skolan.
Visst kom det dagar då man var less och bara önskade att man skulle ta studenten men för de mesta hade vi KUL och skrattade nästan jämt.

Har jobbat som Servitris, Bartender & Receptionist på lite olika restauranger/hotell och jag trivs som fisken i vattnet med det yrket.

Som dom flesta andra i min ålder har jag lärt mig av misstag i livet (tur det) för det har verkligen stärkt mig som person. Och det viktigaste jag lärt mig är att folk som mår bra av att trycka ner och behandla andra illa är ABSOLUT INTE värda att få finnas med i ens liv.
Förstår inte hur man kan må bra av att se någon annan fara illa?! (Inte ett friskt beteende iallafall)

Jag har äntligen hittat min prins i livet:  ROBERT Fann han tillochmed i LULEÅ?! Där jag numera bor tillsammans med honom och VÅRAN lilla prins RASMUS Jag älskar verkligen familjelivet och skulle inte kunna byta bort de mot någonting annat i hela världen.
Och min MAMMA & LILLEBROR dom har alltid funnit där för mig. Dom betyder också så enormt mycket för mig.
Men dessa fyra personer kommer ni utan tvekan att få läsa om mer än en gång i denna blogg!


Nu får det räcka för denna gång! :)

Återupplivning.

Ska försöka mig på att återuppliva denna blogg efter att ha spenderat några minuter med att radera lite från mitt förra liv.
Jag har börjat ett nytt kapitel och vill helst glömma vissa saker från mitt förflutna och då tycker jag inte folk ska behöva läsa om det här heller.

Kommer absolut inte starta upp denna blogg med att bara skriva om vad jag gör hela dagarna (vem tycker det är intressant egentligen? ;) ), utan nu blir det lite olika teman för varje gång jag orkar/hinner blogga!

RSS 2.0